Fransyska på kanelen

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar

Köttgryta med – just det – kanel.

Ingredienser

  • 800 g fransyska
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk ingefära
  • 4 vitlökar
  • 2 stora gula lökar
  • ½ purjolök
  • 2 msk köttfond
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 5-6 hel svartpeppar
  • 6 dl vatten
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    Putsa fransyskan och skär till tärningar. Bryn köttet i smör. Skär morötter och lök i bitar och bryn därefter grönsakerna. Häll vattnet i stor gryta. Tillsätt det brynta köttet och samtliga kryddor. Rör i köttfond och tomatpuré. Vänta med de brynta grönsakerna. Koka grytan försiktigt i 90 minuter. Tillsätt de brynta grönsakerna. Koka ytterligare 30-45 minuter. Servera med kokt potatis. Voilá!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    alex2 19 december 2009

    Tog en halv tsk malen kanel istället, det blev jättegott!

    sikaal 14 april 2010

    Jättegott!! Nästa gång skall jag reda av den en aning, blev lite blaskig. Jag hade vinbärsgelé till. Tack för receptet Lena

    ingemar75 12 januari 2011

    Supergod gryta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben