Frasig fylld spättafile

Serverar: 2 portioner

Extra lyxiga spättafiler

Ingredienser

  • 4 spättafiler
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk mjukost med räksmak
  • 8 skalade räkor
  • 2 msk smör
  • Panering
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Remouladsås
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 msk bostongurka
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Skalade räkor, citronskiva och dill
  • Instruktioner

    1. Lägg spättafilerna på en skärbräda, salta och peppra. Fördela mjukost på två av filérna. Lägg några räkor ovanpå. Lägg samman filerna två och två så att fyllningen kommer på mitten.
    2. Panering: Häll uppvispat ägg i en djup tallrik, häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan tallrik. Doppa fisken först i ägg, sedan i ströbröd. Stek fisken gyllene på båda sidor i smör
    3. Remouladsås: Blanda majonnäs, créme fraiche, gurkmeja och bostongurka. Smaka av med salt och peppar.
    4. Garnera spättan med några räkor, citronskivor och dill

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben