Frasig mangoldpaj

Serverar: 4 portioner

Upptäck hur god mangold är i en läcker paj med två sorters ost.

Ingredienser

  • 1 mangoldstånd (eller 500 g spenat)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 3 ägg
  • 2½ d grädde
  • 300 g ricottaost
  • 20 g riven parmesanost
  • 1 krm riven muskot
  • Pajdeg
  • 1 rulle färdig smördeg
  • 1 msk smält smör
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Skölj och hacka mangolden grovt. Hacka vitlöken. Hetta upp olivoljan, stek vitlöken och tillsätt mangolden. Stek i ca 5 minuter. Salta, peppra och ställ åt sidan.
    3. Vispa ihop ägg, grädde, ricotta och riven parmesan till en tjock smet. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ner den avsvalnade mangolden.
    4. Smöra och klä en form med hälften av smördegen och nagga med en gaffel. Fördela mangoldsmeten i formen. Täck den med den resterande degen och nyp ihop kanterna. Nagga med en gaffel och pensla med det uppvispade ägget.
    5. Grädda i 45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun och smeten stannat.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben