Frasig müsliblandning

Gör din egen frukostblandning...godast eller hur?

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 1½ dl linfrö
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g hasselnötskärnor eller mandel
  • 1½ dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 3 dl russin
  • 3 dl corn flakes
  • 1 msk Milda Culinesse till långpannan
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C.
    2. Hacka mandel och/eller hasselnötter. Blanda dem med havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, kokosflingor och råsocker i en stor skål.
    3. Blanda vatten och Milda Culinesse genom att värma blandingen lite i mikron, droppa det sedan över flingblandningen. Rör ordentligt med en sked så att allt blir fuktigt.
    4. Smörj en långpanna och bred ut flingblandningen i den. Rosta i mitten av ugnen 25-35 minuter. Rör om 3-4 ggr under tiden så att det blir jämnt rostat. Passa noga på slutet så att det inte blir bränt.
    5. Låt det kallna. Blanda ner corn flakes - krossa dem lätt först -och russin. Förvara i en tät burk.
    6. Servera till filmjölk eller mild naturell yoghurt, ev med lite färsk frukt eller bär.
    7. Vill du ha flingor utan socker utesluter du råsockret såklart.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben