Frasig paj med läcker fyllning

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Både pajskal och fyllning går utmärkt att förbereda någon dag i förväg. Lägg sedan ihop allt och garnera strax före servering.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 burkar kräftstjärtar à 170 g
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl crème fraiche
  • 4-5 stänk tabasco
  • ½ msk pressad citronsaft
  • ½ dl finklippt gräslök
  • 1 burk röd stenbitsrom, 60 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka plocksallad
  • Garnering
  • 4 hyvlade skivor gurka
  • 2-3 msk svart stenbitsrom
  • 4-5 körsbärstomater
  • 100 g kallrökt, skivad lax
  • 1 citron
  • 1 liten knippa dill
  • Instruktioner

    1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Lyft bort kastrullen och rör i mjölet med en gaffel till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck upp mot kanten. Sätt formen i frysen ca 15 min. Värm under tiden ugnen till 225 gr. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ca 15 min. Låt kallna och lossa sedan skalet ur formen.
    2. Gör fyllningen: Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala räkorna. Lägg undan några kräftstjärtar och räkor till garneringen. Rör ihop crème fraiche, tabasco och pressad citron. Blanda i kräftstjärtar, räkor, gräslök och all den röda romen, utom 2 msk som sparas till garneringen. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut salladsblad i botten på pajen. Lägg i fyllningen i en hög. Garnera med tunna skivor av gurka, svart och röd rom, räkor, kräftstjärtar, körsbärstomater i klyftor, laxrosor, tunna citronskivor och dillvippor. Strö lite extra hackad dill över det hela.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben