Frasig glutenfri paj med äpple

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme

Vi har gjort om vår glutenfria favoritpaj från rabarber till äpple. Därför går det säkert använda vilken frukt eller bär man vill.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl potatismjöl (eller vetemjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smält smör eller flytande margarin/smör
  • 3-4 stora äpplen
  • Att strö över
  • 1-2 msk strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Häll äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan bunke.
    2. Tillsätt sockret till äggvitorna.
    3. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett till äggulorna.
    4. Vispa äggvitorna och sockret med elvisp ett par minuter till en tjock smet. Den ska inte vara så hård att man kan vända upp och ner på bunken.
    5. Vispa därefter innehållet i den andra bunken.
    6. Rör sedan samman alltihop med en sked.
    7. Häll smeten i en smord ugnsform, t.ex en rund form ca 26 cm i diameter.
    8. Klyfta äpple. Tryck ner äpplebitarna i smeten. Strö över socker och sikta över potatismjöl. Pudra därefter kanel över efter smak och tycke. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
    9. Låt svalna, servera ljummen eller rumstempererad med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben