Frasig parmesanpotatis

Serverar: 8 portioner

Istället för hasselbackare eller klyftpotatis kanske denna variant av potatis kan vara något. Gjorde denna potatis för första gången igår och blev helt såld.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 litet ägg
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 ½ dl pankoströbröd, eller dygnsgammalt rivet vitt bröd
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i kuber. Koka dem mjuka i saltat vatten och häll av i ett durkslag. Hit kan förberedas.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och häll på uppvispat ägg och rör om väl.
    3. Blanda parmesan, panko, salt och peppar och strö detta över potatisen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, tills potatisen är gyllenbrun och frasig.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben