Frasiga våfflor som varvas med kolasås, banan, chokladsås och salta jordnötter. Kalaset kan börja!
Ingredienser
Våfflor
25 g smör, eventuellt laktosfritt
3 ägg
3/4 dl potatismjöl
1 tsk socker
½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
Dulce de leche (Kolasås)
1 oöppnad burk kondenserad mjölk med socker
Chokladsås
1 dl socker
1 dl kakao
½ krm salt
1 dl vatten
1 banan
1 dl salta jordnötter
Garnering
Färska eller frysta hallon
Kakao
Instruktioner
- Dulce de leche (Kolasås):
Lägg oöppnad burk i en kastrull, häll på vatten så att det täcker burken med minst 15 cm. Koka upp och låt sjuda ca 4 timmar. Fyll på med kokande vatten så att burken är täckt under hela koktiden. Låt burken kallna och öppna den försiktigt. Häll såsen i en skål, täck med plastfolie och förvara i kylskåp.
- Chokladsås:
Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Blanda i vatten, lite i taget så att allt blandas. Koka upp såsen under omrörning. Sjud 5-8 minuter, tills såsen är tjock och blank. Rör om då och då. Låt kallna.
- Våfflor:
Smält smöret och vispa ihop det med ägg, potatismjöl, socker, vaniljsocker och salt till en smet. Grädda våfflorna.
- Skala och skiva bananen. Lägg ihop våfflorna med dulce de leche (kolasåsen), bananskivor och jordnötter. Ringla chokladsåsen mellan lagren. Garnera med hallon och sikta över lite kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)