ev. 1 msk calvados (fransk äppelkonjak) eller konjak
2-3 äpplen
Pensling & garnering
1 uppvispat ägg
ca 2 msk aprikosmarmelad
ev citronmeliss, florsocker
Instruktioner
Ugn 200 grader.
Tina smördegen.
Kavla ev ut lite lätt.
Dela varje platta på mitten till sex kvadrater.
Tryck med ett glas nästan igenom degen så att det syns
cirklar innanför kvadraterna.
Riv mandelmassan och blanda med calvados/konjak.
Nagga inuti cirklarna och bred på mandelsmeten.
Kärna ur äpplena (behåll skalet.
Skär i klyftor och lägg omlott på mandelmassan.
Pensla smördegkanterna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen, 20-25 minuter.
Smält aprikosmarmelad och pensla över äpplena direkt
när de tagits ur ugnen.
Garnera ev med citronmeliss och sikta florsocker strax
före servering.
Tips: Vaniljglass eller lättvispat grädde är gott till !