Frasiga banankrokar

Här är igentligen två recept. Ni måste prova bananchutneyn. Den är himmels. Hela desseren är annorlunda och exotisk och mycket enkel, men det blir succé.

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 4 smördegsplattor, utkavlade
  • Bananchutney
  • Råsocker
  • Kanel, malen
  • Bananchutney
  • 500 g bananer, mogna
  • 4 dl apelsinjos
  • 1 dl citron, pressad
  • 4 dl råsocker
  • 2 kanelstänger
  • Instruktioner

    1. Börja med bananchutneyn. Skala och skär bananerna i tunna skivor och lägg i en gryta med övriga ingredienser. Koka under omrörning ca 40 minuter till simmig konsistens (häll i små glasburkar och förvara i kylskåpet så håller den sig i flera veckor, även underbart gott på rostat bröd).
    2. Banankrokarna: Bred ett tunt lager bananchutney på varje degbit. Halvera bananerna, lägg diagonalt på degen, rulla ihop, snurra och vrid till ändarna.
    3. Lägg på plåt och grädda i 225 grader ca 8 minuter. Dela banankrokarna på mitten och servera dem med kanelsocker (råsocker + malen kanel), bananchutney och vaniljglass.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben