Frasiga mördegsbottnar fyllda med len chokladkräm.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
1½ dl socker
1 dl havregryn
1 ägg
Chokladkräm
3/4 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Garnering
Riven kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Nyp ihop det med smöret. Tillsätt socker, havregryn och ägg och blanda ihop allt till en deg. dela degen i ca 18 bitar och forma dem till bollar. Lägg dem i folieformar, ca 6 cm i diameter. Gör en fördjupning i varje boll och tryck upp degen mot kanterna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14-16 minuter. Låt dem kallna.
Chokladkräm:
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och häll över grädden. Rör om till en slät kräm.
Klicka ner chokladkrämen i kakformarna. Strö över lite kokos. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock i kylen.