Frasiga fiskbiffar

Serverar: 4 portioner

Fiskbiffarna smaksätts med paprika och salladslök och steks vackert gyllenbruna i olivolja. Resultatet blir fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 3 tsk olivolja
  • 400 g fiskfilé, t ex sej, kolja eller torsk
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 skivor formfranska
  • 6 msk mjölk
  • 1 stort ägg
  • 1 msk vetemjöl + mjöl till arbetsbordet
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 nypa riven muskotnöt
  • 1 tsk majsena
  • 3 msk torrt vitt vin
  • 2 msk crème fraiche
  • 6 msk hackade örter, t ex dill, persilja, gräslök
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och hacka paprikan och salladslöken fint. Hetta upp 1 tsk olivolja i en teflonstekpanna och fräs paprikan och salladslöken 2-3 minuter tills de börjar mjukna. Ställ åt sidan.
    2. Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka av dem. Tärna filéerna och ta bort ev ben.
    3. Koka upp fiskbuljongen. Lägg fisken i en ångkokningsinsats eller i ett durkslag och ångkoka fisken 5 minuter under lock. Ta upp fisken och hacka den fint. Ställ buljongen åt sidan.
    4. Tärna brödet. Mixa sedan bröd, fisk och mjölk i en matberedare. Blanda fiskfärsen med ägg och mjöl i en skål. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda ner paprikan och salladslöken.
    5. Forma tolv fiskbiffar med mjölade händer. Använd drygt 1 msk fiskfärs till varje biff. Hetta upp resten av oljan i teflonstekpannan. Stek fiskbiffarna cirka tre minuter på varje sida. Ställ biffarna åt sidan och håll dem varma.
    6. Koka upp fiskbuljongen för att göra såsen. Blanda majsena och vin och häll blandningen i buljongen. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Rör ner crème fraiche och örter. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Till fiskbiffarna är det gott att servera kokt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben