Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli

Serverar: 4 portioner

Tina fisken och koka potatisen på morgonen så går den här middagen på ett nafs!

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 2 kokta potatisar, ca 200g
  • 2-3 salladslökar
  • 1 paket tinad hokifilé, 400g
  • 1 tsk potatismjöl
  • ½ dl ströbröd
  • 500 g broccoli
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Sweet chilisås
  • Japansk soja
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda kokta, mosade potatisar med finstrimlad salladslök, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    2. Skär, tinad och avrunnen hokifilé i bitar. Mixa till en färs i matberedare eller med stavmixer. Blanda med potatisen och potatismjöl för hand. Forma till 12 små bollar och vänd i ströbröd.
    3. Skär broccolin i buketter, spara stammen. Skala och skär stammen i skivor. Koka buketter och skivor mjuka, ca 5 minuter.
    4. Kärna ur och finstrimla chilifrukten, skiva vitlöksklyftorna. Fräs chilifrukt och vitlöksskivor i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 minuter. Krydda med 1 krm salt. Blanda fräset med broccolin.
    5. Stek fiskkakorna ca 3 minuter per sida i 2 msk olja i en stekpanna. Servera med broccoli, sweet chilisås, japansk soja och en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben