Frasiga goknyten

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Experimenterade med smaker som jag gillar och sånt jag hade hemma. Resultatet blev riktigt smarrigt! Om man vill ha ett vegetariskt alternativ så utesluter man bara skinkan. Om man har äggintolerans penslar man istället med mjölk.

Ingredienser

  • 425 g fryst smördeg (1 förp)
  • 5 msk basilikapesto
  • 200 g fetaost
  • 150 g skinka
  • 5 rågade tsk soltorkad tomatcreme (alt. mixa själv)
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en och en mellan 2 bakplåtspapper, till en rektangulär platta. Bred ut 1 msk basilikapesto/platta.Bred ut över hela plattan. Skär fetaosten i tärningar, strimla skinkan. Fördela skinkstrimlorna på smördegsplattorna, på ena halvan. Gör likadant med fetaosten. Toppa med soltorkade tomatcremen. Vik över den ena halvan, så att den blir kvadratisk.Nyp ihop kanterna och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med äggula.
    2. Grädda i 200 graders ugn i 15 minuter.
    3. Ät med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben