Experimenterade med smaker som jag gillar och sånt jag hade hemma. Resultatet blev riktigt smarrigt!
Om man vill ha ett vegetariskt alternativ så utesluter man bara skinkan.
Om man har äggintolerans penslar man istället med mjölk.
Ingredienser
425 g fryst smördeg (1 förp)
5 msk basilikapesto
200 g fetaost
150 g skinka
5 rågade tsk soltorkad tomatcreme (alt. mixa själv)
1 äggula
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna och kavla ut dem en och en mellan 2 bakplåtspapper, till en rektangulär platta.
Bred ut 1 msk basilikapesto/platta.Bred ut över hela plattan.
Skär fetaosten i tärningar, strimla skinkan.
Fördela skinkstrimlorna på smördegsplattorna, på ena halvan. Gör likadant med fetaosten. Toppa med soltorkade tomatcremen.
Vik över den ena halvan, så att den blir kvadratisk.Nyp ihop kanterna och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla med äggula.
- Grädda i 200 graders ugn i 15 minuter.
- Ät med en fräsch sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)