Frasiga hallongömmor

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Vilka söta hallon.

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • 1 äggula + 1 tsk vatten
  • 2-3 dl frysta hallon
  • Glasyr
  • ½ dl crème fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Kavla ut de tinade smördegsplattorna ett par cm på bredden och på längden.
    3. Stansa ut två rundlar på varje platta.
    4. Lägg ut rundlarna på en bakpappersklädd plåt, nagga och pensla dem med äggulan blandad med vattnet.
    5. Lägg en liten hög hallon mitt på varje rundel.
    6. Grädda mitt i ugnen tills smördegen pöst upp och fått en gyllenbrun färg, ca 8 minuter.
    7. Rör samman glasyren till en slät sås och skeda den över hallonen direkt efter gräddningen.
    8. Låt kallna och pudra florsocker över vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben