Frasiga kasslerpaket med äppelsky

Serverar: 4 portioner

Gott med potatisklyftor

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 purjolökar
  • 2 msk bordssenap
  • 100 g herrgårdsost
  • 4 frysta smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • Sky
  • 1 litet äpple
  • 1 dl hackad purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i tunna skivor. Dela dem. Ansa, skölj och finhacka purjolöken (spara 1 dl till skyn). Ta undan 8 kasslerskivor. Fördela senap, purjolök och ost över resterande kasslerskivor. Lägg sedan ihop kasslerskivorna på höjden med en "ren" kasslerskiva underst och överst i varje torn.
    2. Lägg kasslertornen på plåt med bakpapper. Kavla ut smördegsplattorna lätt på mjölat bakbord. Lägg en platta på varje kasslerpaket, vik in smördegen under kasslern så att du får skarven neråt. Pensla med uppvispat ägg. Tillaga i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 min.
    3. Sky: Kärna ur, skala och hacka äpplet. Fräs purljolökshack (det sparade) och äppelhack i smöret, häll på vinäger och låt denna koka in. Strö över maizena, späd med vatten och buljongtärning. Smaka av skyn med soja, salt och peppar. Servera gärna med potatisklyftor och kokt broccoli.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben