Frasiga kycklingbiffar med svampsås

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar. Rullade i tärnat bröd som gör de riktigt krispiga, men det går lika bra att använda ströbröd.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • ca 15 cm baguette
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 4-5 msk mjölk
  • Olivolja
  • Salt
  • Svampsås
  • 1 gul lök
  • 400 g svamp
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • Servering
  • Ris eller kokt potatis
  • Citronklyftor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär baguetten i tunna skivor och sedan i små tärningar. Rosta bitarna lätt i en torr och het stekpanna. Rör om då och då. Lägg på en tallrik. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå ca 5 minuter. Tillsätt färsen, ½ tsk salt och blanda väl.
    3. Forma färsen till 8 biffar, det går lättast med blöta händer. Vänd biffarna i de rostade brödbitarna.
    4. Bryn biffarna i 2 msk olja ca 3 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 10-15 minuter, tills de är genomstekta.
    5. Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i skivor. Fräs löken i 2 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 3 minuter. Rör ner crème fraiche och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt småkoka i ca 3 minuter, toppa med hackad dill.
    6. Servera biffarna med svampsåsen, kokt potatis eller ris och garnera med citronklyftor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben