Frasiga ostbakelser

Serverar: 6 portioner

Spröda utanpå och med saftig fyllning. Läckra till öl eller vin.

Ingredienser

  • 2 plattor djupfryst smördeg
  • 2 dl riven ost t.ex. cheddarost
  • 50 g kokt eller rökt skinka eller
  • Räkor
  • 1 ägg
  • 1 msk finskuren gräslök
  • En aning cayenne
  • Ägg eller grädde till pensling
  • Instruktioner

    1. Låt degplattorna tina 15-20 min. på lätt mjölat bakbord.
    2. Rör samman ost, skinka i tärningar, ägg, gräslök och cayenne. Kavla ut degplattorna med lätt hand, så att de blir ca 25 cm långa.
    3. Skär var och en i tre bitar och lägg en klicka av fyllningen på mitten. Skär av ett hörn på varje bakelse och rulla till en kula.
    4. Vik upp alla fyra hörnen mot mitten och tryck till. Pensla väl med uppvispat ägg eller grädde och lägg den lilla kulan mitt i varje bakelse så behåller den formen under gräddningen.
    5. Lägg bakelserna på vattensköljd plåt och låt dem vila 10 min. Grädda sedan i 200 grader ca 15 min.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben