Frasiga päronpajer

Serverar: 10 portioner

Efterrätt som jag hittat i Allt om Mat!

Ingredienser

  • 8 medelstora fasta päron
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 msk Xante (päronlikör)
  • 15 vårrulle ark ( 21 x 21 cm)
  • Pensling
  • Äggvita
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Zabaione
  • 8 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl marsalavin
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Pajen: Skala och skär päronen i små bitar. Smäl smör och socker och rör ner päron och citronskal. Låt koka utan lock tills päronen är mjuka och sila av vätskan. Koktiden varierar efter päronsort. Smaka av med Xante och svalna.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela kompotten på vårrullearken, ca 3 msk på varje. Fukta en handduk och lägg över plattorna under tiden du rullar ihop parjerna till små paket (typ vårrullar).
    3. Lägg dem med skarven ned på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills de fått färg.
    4. Zabaoine: Vispa ihop äggulor, socker och marsalavin i en kastrull. Ställ den på låg värme och vispa hela tiden till en tjock pösig kräm. Lyft av kastrullen när de första bubblorna syns. Rör ner ingefäran och låt svalna.
    5. Vid servering: Smält chokladen och ringla den över pajerna. Servera med zabaoine och ev. lite glass.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben