Frasiga paket med päron och kanel

Serverar: 8 portioner

De här paketen kommer ur boken "Under Valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström och var både goda och lätta att göra. Hittade detta recept på sisterfood's blogg

Ingredienser

  • 2-3 saftiga päron
  • ½ dl grovhackad mandel
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kanel
  • 4 avlånga plattor fryst smördeg
  • 1 lätt uppvispat ägg
  • Florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Skölj päronen, ta bort kärnhusen och skär frukten i mindre bitar. Hacka mandeln. Smält smöret i en stekpanna. Lägg i päronen och låt dem stekas några minuter. Strö över socker och vaniljsocker och stek några minuter till under varsam omrörning. Vänd försiktigt ner hackad mandel och kanel och ställ åt sidan.
    2. Värm ugnen till 200 grader. Tina smördegsplattorna till hälften. Kavla ut en platta i taget och skär varje bit mitt itu i två delar. Kavla lätt så att kvadraterna blir tunnare och större.
    3. Lägg ut ca 3 msk av päronblandningen mitt på degbitarna. Pensla längs kanten med uppvispat ägg, vik ihop till trekantiga paket och tryck till runt om med en gaffel så atthåller ihop ordentligt.
    4. Lägg paketen på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna något och sikta sedan över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Erajscha 15 februari 2010

    Åh, det här måste jag prova, det är ju enkelt att göra det sockerfritt!

    Sork 5 april 2015

    Ljuvliga och så enkla trots att de ser så proffsiga ut! Tack för en härlig avslutning på festen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben