Frasiga piroger

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Goda piroger. Bra att ha i frysen och till mellis till barnen.

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 300 g oxfärs
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl chilisås
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackade oliver
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk crème fraiche
  • pensling
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Tina smördegen och kavla ut den till dubbel storlek. Dela varje smördegsplatta i två delar. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Fräs färsen på hög värme i en klick smör. Sänk värmen. Pressa i vitlök och tillsätt chilisås, persilja och oliver. Låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. blanda i en crème fraiche och lägg en klick av färsblandningen på varje smördegsbit. Pensla smördegen med lätt uppvispad äggula och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och pensla sedan ovansidan med resten av äggulan. Baka pirogerna i ugnen 10-15 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben