Frukost, brunch, lunch eller middag - flexibla och matiga våfflor.
Toppa gärna med en matig laxröra eller rom, créme fraiche och finskuren rödlök. Eller bjud med sylt och grädde.
Ingredienser
200 g kokt kall potatis
150 g smör
2 dl mjölk, 3%
2 dl vatten
4 dl vetemjöl, 240 g
1 ägg
1 tsk bakpulver
Smör
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Riv potatisen grovt. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop mjölk, vatten, mjöl, ägg, bakpulver och 1 tsk salt till en slät smet. Rör ner smöret. Tillsätt den rivna potatisen.
- Grädda våfflor i ett smort våffeljärn tills de får fin färg.
- Toppa gärna med en matig laxröra eller rom, créme fraiche och finskuren rödlök. Eller bjud med sylt och grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)