Frasiga räkformar

Lyxiga små mumsbitar som lätt slinker ner...

Ingredienser

  • 12 små aluminium formar
  • 1 pkt, 250 g, kyld smördeg
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 hårdkokta ägg
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • Skal av 1 lime
  • 200 g skalade räkor
  • Dekoration
  • ½ salladshuvud
  • 200 g kallrökt skivad lax
  • Dill
  • Limeskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp smördegen på lätt mjölat bakbord. Skär med en vass kniv ut 8x8 cm stora kvadrater i degen. Placera degbitarna i formarna och pensla degen med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills mördegen fått fin färg, ca15 minuter.
    2. Fyllning Skala och hacka de hårdkokta äggen. Blanda dem med majonnäs, créme fraiche och rivet limeskal i en skål. Hacka räkorna och vänd ner dem i röran. Smaka av med salt. Fördela räkröran i smördegsformarna.
    3. Dekoration Stick ner ett salladsblad i varje form. Snurra ihop laxskivorna till rosor och lägg på dem. Lägg på dillvippor och bitar av limeskivor

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben