Frasiga våfflor

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegoda och frasiga våfflor. Jag gräddar varefter dom går åt. Det är godast så.

Ingredienser

  • 150 gr smält margarin
  • 6 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk marsán (för kokning)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Smält margarin, dra kastrullen från värmen och häll i mjölken. Vispa i mjöl, marsan, bakpulver och salt till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet, smörj den första laggen, sedan behöver det inte smörjas. Grädda våfflorna ett par minuter till fin färg. Det tar lite längre tid än för vanliga våfflor men resultatet blir så gott och fint trots att de varken innehåller ägg eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evamagnusson 25 mars 2012

    Jättegoda våfflor, gjorde dessa igår, gjorde även klassiska frasvåfflor med Grädde. Alla som åt röstade på de utan grädde och ägg. Kanongoda, har aldrig ätit godare våfflor. Vaniljdoften som steg från järnet var underbar!

    Buspippi 29 mars 2012

    Super goda våfflor och enkla att göra. Bara plus från oss. Vi åt dem på våffeldagen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben