Frasigt lantbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Ett mycket lättbakat bröd med en härlig smak av franska örter.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk flytande margarin eller smält smör
  • 11 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 msk franska örter ( torkad kryddlandning)
  • Ugn 250, 200 grader
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen och tillsätt vattnet lite i taget.
    2. Blanda i salt, sirap och matfett. Tillsätt mjölet lite i taget. Degen skall vara lös men hanterlig. Låt jäsa övertäck i ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord, men arbeta den inte. Platta ut den med mjölade händer till ca 30x30 cm.
    4. Fyllning: Strö över örtkryddan. Vrid slarvigt ihop degen och forma två limpor.
    5. Lägg på bakpapperklädda plåtar. Låt jäsa utan bakduk i ca 20 minuter.
    6. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 200 grader direkt.
    7. Grädda tills bröden fått fin färg och är genomgräddad, ca 20-25 minuter.
    8. Låt kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben