Fried rice med ägg och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Perfekt rätt att använda överblivet ris till - stek upp, blanda i ägg och grönt, voilá och du har en färdig middag!

Ingredienser

  • 3 dl jasmin- eller basmatiris
  • 4 ägg
  • 4 msk neutral olja
  • 200 g haricots verts
  • 1 gul lök, strimlad
  • 150 g champinjoner, skivade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 2 msk soja
  • Tabasco
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Vispa upp äggen med en gaffel. Hetta upp lite av oljan i en wok eller rymlig stekpanna och stek äggen till en slarvig omelett. Strimla eller hacka på en skärbräda.
    3. Hetta upp resten av oljan i samma panna och stek haricots verts och lök 5-7 minuter. Tillsätt champinjoner och vitlök mot slutet. Vänd ner kokt ris, ägg, tomater och soja. Smaka av med tabasco och salt.
    4. Servera!

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben