Fried rice med lax

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Skippa chili om du inte gillar stark mat.

Ingredienser

  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära färsk
  • 0,5 röd chilipeppar färsk
  • 1 vitlöksklyfta, hackade
  • 0,5 paprika gul
  • 25 gram sockerärtor
  • 4 dl kokt fullkornsris
  • 300 gram laxfilé
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Strimla paprikan, riv ingefäran och hacka chili och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs ingefära, vitlök och chili försiktigt. Lägg i ris, paprika och sugarsnaps. Låt allt bli varmt. Knäck ner äggen och rör om ordentligt, det ska bli ”klibbigt”. Smaka av med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och peppra och kör den i ugnen i ca 10 minuter, eller till en innertemperatur om ca 50 grader.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben