Fried rice med tofu

Serverar: 4 portioner

Snabb och läcker risrätt med nötig sås. Kolla gärna i kyldisken efter olika tofusorter med olika smaksättning. Du kommer snart att hitta din favorit. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 400 g fast tofu, tärnad
  • 2 tsk sesamolja
  • 2½ dl kokt råris
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippe salladslök, fint skivade
  • 1½ d gröna ärtor
  • Sås
  • ½ dl ljus sojasås, eventuellt glutenfri
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Instruktioner

    1. Fräs tofutärningarna i sesamoljan tills de får fint med färg. Tillsätt ris, vitlök, salladslök och gröna ärtor och låt steka med i några minuter tills även riset får färg.
    2. Rör ihop ingredienserna till såsen och blanda ner i pannan. Servera på direkten!

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben