Frikadeller i curry

Serverar: 4-7 portioner

Tid: 30 minuter

Mmm, fredagsmiddagen

Ingredienser

  • Köttfärs 400 - 600 g
  • 1-2 dl ströbröd
  • 2 dl vatten eller mjölk
  • Curry
  • Salt
  • Ca ½ l vatten
  • ½ kalvbuljongstärning
  • Grädde
  • Mjölk
  • Mjöl
  • Curry
  • Vitlök
  • Instruktioner

    1. Låt ströbröd och vatten svälla i 10 min
    2. Blanda i köttfärsen, krydda med lite curry och salt Rulla bollar och låt dem koka i buljongen ca 10 min. Ta upp dem, skaka ihop 4 msk mjöl och lite mjölk i en burk, häll i i buljongen men sila först bort mjölklumpar.
    3. Ha i ca ½ -1 dl grädde eller så mycket du vill. Lägg i köttbullarna och krydda med curry och ett par vitlöksklyftor. Låt det småkoka i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben