Frisisk sallad

Serverar: 4 portioner

Servera denna sallad till middag när tid och ork tryter att stå i köket. Perfekt att ta med till jobbet som matlåda.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 tsk salt
  • 250 g basturökt skinka
  • 150 g kokta nudlar
  • 1 färsk gurka
  • Grön kesodressing
  • ½ dl keso
  • ½ dl gräddfil
  • 4 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 6 msk olja
  • 4 msk finklippt persilja
  • 1 msk stött dragon
  • 1 tsk stött basilika
  • Instruktioner

    1. Ansa och koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Dela den i buketter som får rinna av. Skär skinkan i jämnstora tärningar. Skär också nudlarna i mindre bitar. Skala och skiva gurkan.
    2. Blanda alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen och låt stå och dra i 5 minuter i kylskåp innan salladen serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben