Frisk fromagetårta

Tid: 12 minuter

En snabblagad variant på den klassiska Charlotte Russe-tårtan.

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl hallonsylt, ev. mer
  • Fyllning
  • 12 portioner valfri fromage på mix
  • 6 dl mjölk
  • 10 hackade chokladplattor, t ex Noblesse
  • Garnering
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon
  • Ca 4 rutor vit choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Rulltårta: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret innan det siktas ner i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Känn med sticka så att kakan är klar. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper och dra bort gräddningspapperet. Torka med fuktig trasa om det inte släpper. Låt svalna under långpannan eller under en fuktig bakduk. Bred ut hallonsylten på den kalla kakan. Rulla samman från långsidan. Klä insidan av en rund, inte alltför stor skål med plastfolie. Skär rulltårtan i 16-18 skivor och klä insidan av skålen med dem. Fyllning: Blanda fromagepulver och mjölk. Vispa enligt anvisning på förpackningen. Krossa chokladplattorna och rör ner i fromagen. Häll fromagen över rulltårtsskivorna i skålen. Släta till ytan med en slickepott. Täck med plastfolie. Låt stå kallt ca 1 timme. Garnering: Vänd försiktigt upp tårtan på ett fat. Vispa grädden. Spritsa den högst upp på tårtan och garnera med hallon. Smält gärna lite vit choklad och ringla till ett galler. Låt stelna och placera det i toppen på tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben