Nästan för lättlagad för att vara så god! Kraftfull & mycket smakrik glass.
Viktigt att alla ingredienserna är väl kylda! Ställ gärna den kondenserade mjölken i frysen 1 timme innan. Kör persikorna i mixer/beredare till en puré. (går också att använda motsvarande mängd avrunna mosade konserverade i sockerlag, ca 5-6 st halvor) Ställ kallt. Vispa grädden till hårt skum med vaniljsockret och vispa ner den kondenserade mjölken i den. Blanda ner de mosade persikorna och den kalla standardmjölken. Frys in i form minst 4 timmar och ta ut ca 1/2 timme innan servering.
Den kondenserade mjölken ska inte vara kokad, va? Jag vet att det inte står Dulce de Leche, men man kan aldrig vara för säker. :)
NEJ det ska den inte, står ju väl kyld ;-) Men så sant så, bättre att fråga en ggr för mkt än för lite... Lycka till & smaklig spis! /Marie
(vet inte om min andra kommentar blev skickad, så jag skickar igen). Det kan ju vara kokad mjölk, som sedan ska kylas. :P Men okej, då vet jag. Tack!