Friska citronformar

Serverar: 4 portioner

Frisk och syrlig smak har denna citrondessert. Den är lätt och fin och passar därför utmärkt att servera efter en mättande huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 25 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronen noga och riv skalet, bara det yttersta gula. Dela citronen i klyftor, ta bort hinnorna och skär fruktköttet i bitar.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och blanda ned det i äggsmeten. Tillsätt fruktkött och skal. Häll smeten i 4 smorda, ugnssäkra portionsformar och grädda i vattenbad i 175° ca 35 minuter tills smeten har stelnat.
    3. Låt formarna svalna och servera, ljummen eller riktigt kall, med en klick vispgrädde och skivade jordgubbar eller bär i någon form.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben