Friterad bläckfisk

Serverar: 4-6 portioner

En klassiker som serveras på varje grekisk taverna med självaktning. Det går utmärkt att använda fryst bläckfisk som man hittar i de svenska frysdiskarna. Men det måste vara den lilla tioarmade bläckfisken, så kallad kalamari.

Ingredienser

  • 500 g fryst kalamari
  • 2 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Tina kalamarin. Skölj och torka den på hushållspapper. Är den stor, skär i den mindre bitar så det bildas ringar.
    2. Blanda vetemjöl med salt och peppar i en platspåse. Lägg i kalamaribitarna och skaka så att mjölet fastnar på fiskbitarna.
    3. Fritera bitarna i het olja tills de fått en spröd gyllenbrun yta. Servera genast med citronklyftor och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben