Friterad bläckfisk

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • ca 800 g bläckfisk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk citronpeppar
  • olja till fritering
  • Instruktioner

    Tina djupfryst bläckfisk. Drag av huvud och den tunna broskbiten i ryggen. Skär av och spara ev armar. Skölj fisken under rinnande vatten. Drag av det mörka skinnet. Torka fisken väl på hushållspapper. Skär fisk och ev armar i ringar. Blanda mjöl, salt och citronpeppar i en stor plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka om så att de blir panerade runt om. Hetta upp oljan till 175 - 180°. Lägg i några fiskbitar i taget och fritera dem guldgula, 2 - 3 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben