Friterad bounty med ananas

Serverar: 8 portioner

Smarrigt efter en god middag.

Ingredienser

  • 2 liter rapsolja eller annan olja (cirka)
  • 1 ananas, mogen
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 dl sodavatten
  • 8 små bounty
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en fritös till maximal värme.
    2. Skär av botten och topp på ananasen och dela den i fyra delar vertikalt. Ta bort de träiga kärnorna på varje bit och lägg den med skalsidan neråt. Dela fruktköttet i två delar på längden, sluta när du känner skalet. Skär sedan tvärs över skivorna och dra med kniven mellan fruktkött och skal. Ananasbitarna bör lossna hur lätt som helst. Pressa skalet över ananasen för att få med minsta lilla droppe fruktsaft.
    3. Mät upp mjöl och bakpulver i en skål, vispa i 1 3/4 dl sodavatten till en smet, tillsätt mer vatten om konsistensen fortfarande är för tjock: den ska vara så tjock att den lätt fäster. Det bästa sättet att kontrollera det är att vända en Bountybit i den. Om smeten fastnar är den som den ska vara. Jag brukar använda fingrarna till det, men det går bra med en tång också.
    4. Stoppa ner Bountybitarna i den heta oljan sedan de doppats i frityrsmeten och fritera dem i ca 3 minuter, tills smeten har puffat upp och är gyllene. Lägg bitarna på hushållspapper som suger upp överflödigt fett och lägg sedan upp dem på ett fat tillsammans med ananasbitarna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben