Friterad citronfisk

Fich Amritsari= friterad citronfisk

Ingredienser

  • 1 tsk vitlök-ingefärspasta
  • 1 msk citronsaft
  • Bergsalt efter smak
  • 4 fiskfileer tex torsk eller annan vit fisk
  • 2 msk kikärtsmjöl
  • 1 nypa ajowan
  • 1 ägg
  • ½ tsk extra rött chilipulver
  • Solrosolja till fritering
  • Citronklyftor till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda vitlök-ingefärspasta,citronsaft och bergsalt och marinera fisken i blandningen. Vispa under tiden ihop kikärtsmjöl, ajowan, ägg, chillipulver och vatten till en tjock smet.
    2. Ta upp fisken ur marinaden efter 20 minuter och vänd fileerna i smeten så den täcker ordentligt.
    3. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad gryta och fritera fileerna tills de är frasiga.Servera fisken varm med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben