Friterad glass med bärsås

Serverar: 4 portioner

En härligt lyxig dessert där det kalla och varma samsas med det frasiga och mjuka. Havrekakor eller kolakakor passar fint att smula ner och täcker glassen bäst för att den inte ska smälta ut när man friterar.

Ingredienser

  • Bärsås
  • 200 g bär, t ex björnbär och hallon
  • 2 msk florsocker
  • Friterad glass
  • 10-12 små kakor, t ex havrekakor eller kolakakor
  • 1 liter god vaniljglass
  • 2 ägg
  • 1 liter neutral olja, rapsolja eller frityrolja
  • Instruktioner

    1. Mixa bär med florsocker till en slät sås. Ta fram glassen och ställ i kylen för att den ska mjukna och vara lätt att skopa upp i kulor.
    2. Täck en mindre bricka med smörpapper eller plastfolie. Skopa upp 8 glasskulor och lägg över på brickan. Ställ i frysen.
    3. Smula kakorna fint i en mixer. Knäck äggen och vispa samman lätt. Häll upp kaksmulorna på ett djupt fat och gör på samma sätt med äggen.
    4. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull till 220 grader. Ta fram glasskulorna och rulla först i kaksmulorna. Rulla därefter i ägg och avsluta med att rulla i kaksmulorna.
    5. Fritera glasskulorna i ca 15-20 sekunder och servera genast med bärsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben