Friterad minimozzarella med sweet chili

Perfekt plockmat

Ingredienser

  • 150 g minimozzarella
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl Panko
  • 3 dl rapsolja
  • Tillbehör
  • 1 dl sweet Chili-sås
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt.
    2. Mät upp vetemjöl och panko i varsin skål.
    3. Doppa mozzarellan först i mjöl, sen i äggsmeten sen i panko ströbröd. Lägg på en tallrik. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal. Testa när oljan börjar bli klar med en liten brödbit. När den fräser och flyter till ytan och börjar få färg är oljan tillräckligt varm.
    4. Ta fram ett lock ifall som man alltid skall ha till hands när man friterar ifall oljan blir för het.
    5. Lägg ner ca 8 mozzarellabollar i taget och fritera till de får en fin gyllenbrun färg. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik. Fritera i omgångar tills alla är klara. Servera ganska snart då de är godast varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben