Friterade äppleskivor

Serverar: 12-15 portioner

De ser ut och smakar som munkar men gömmer en överraskning - saftiga äppleskivor. En kanelkryddad godsak som passar både gammal och ung.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk muskot
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 1 ägg
  • 3 stora äpplen, 600 g
  • 1 l friteringsolja
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, strösocker, bakpulver, kanel, muskot och vaniljsocker i en stor skål. Vispa ihop mjölk, smör och ägg i en annan skål. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen till en slät smet. Låt dra fem-tio minuter och rör om igen.
    2. Skala, kärna ur och skiva äpplena i skivor, ca 1 cm tjocka.
    3. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader. Om du inte har en termometer så lägg en brödbit i oljan. Oljan är tillräckligt het när brödet blir gyllene inom 30 sekunder.
    4. Doppa äppleskivorna i frityrsmeten tills de är väl täckta och lägg dem sedan i oljan. Fritera två-tre minuter tills de är krispiga och gyllene.
    5. Ta upp de friterade äppleskivorna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Fritera i tre-fyra omgångar. Sikta över florsocker och servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben