Raffinerad dessert med glass inslagen i ett crépepaket som friteras i varm olja.
Ingredienser
Crépes
250 g mjöl
4 ägg
2 äggulor
4 dl mjölk
2 msk strösocker
Salt
700 g vaniljglass
Hallonsås
200 g färska eller frysta hallon
½ dl socker eller sockerlag
Frityrsmet
½ flaska öl
3 dl olja
200 g mjöl
1 äggula
4 äggvitor
2 msk vatten
1-2 msk strösocker
1 stänk kanel
Men hallå, har nog blivit fel här; 3 dl olja måste vara 3 msk olja i frityrsmeten. Och gör crepes-paketet med bara en crepe, gör man ett paket av två crepes så blir det en jätteblaffa på tallriken, alldeles för mastigt. Och jag vill gärna ha frityrsmeten lite tunnare så det inte blir så degigt. Men annars är det ett kanonrecept på en delikat och lite lyxig efterätt. Jag skulle tänka mig att prova en god apelsinglass som fyllning för att få lite crepes suzette orange-smak.