Friterade kalkonstrimlor med citronaioli
Serverar:
3 portioner
Detta äter du lika mycket med ögonen som med munnen.
Ingredienser
350 g strimlat kalkonkött
2 msk fransk senap
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
1 ½ dl aioli
Saft av 1 citron
1 kruka romansallad
1 knippe gräslök
Instruktioner
Blanda senapen med kalkonen och vänd i lättvispat ägg, vetemjöl och ströbröd. Fritera eller stek i rikligt med olja. Låt rinna av på papper. Salta.
Blanda aiolin med citronsaften. Varva sallad, kalkon, gräslök och citronaiolin i en trevligt vikt pappersstrut, servera med pommes frites.
Liknande recept
Friterad halloumi
5
10 min
4
1
Friterad bläckfisk med aioli
4
4
Istället för friterad camembert....
30 min
4
Friterade Squash skivor
4
1
Friterad ananas med lakritsglass
5
4
1
Kentucky friterad kyckling
4.4
2 h
3-4
2
Friterad blomkål med myntasås
2
4
Friterade risbollar
1 h 30 min
8
Friterad färskost
5
10 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!