Friterade laxdumplings med lime och koriander

Serverar: 16 portioner

Smakrika kinesiska dumplings med lax, lime och koriander som serveras med en dippsås. Wonton eller dumplingsdeg finns i välsorterade mataffärer eller i asiatiska matbutiker.

Ingredienser

  • 16 wonton eller dumplingsdeg
  • 150 g färsk laxfilé
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk limejuice
  • ½-1 röd chilifrukt
  • Svartpeppar
  • Färsk koriander
  • Dippsås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 krm sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till dippsåsen och ställ kallt. Hacka laxen grovt, kärna ur och finhacka chilin och blanda med övriga ingredienser.
    2. Lägg ut degplattorna och lägg ca 1½ tsk fyllning mitt på degen. Fukta kanterna med lite vatten och vik över degen så att det blir en halvmåne. Tryck till kanterna ordentligt så att inte fyllningen far ut.
    3. Hetta upp oljan till 160 grader. Fritera ett par dumplings åt gången, ca 30 sekunder- 1 minut, beroende på storlek. Låt dem rinna av på hushållspapper.
    4. Servera direkt tillsammans med dippsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben