Friterade laxdumplings med lime och koriander
Smakrika kinesiska dumplings med lax, lime och koriander som serveras med en dippsås. Wonton eller dumplingsdeg finns i välsorterade mataffärer eller i asiatiska matbutiker.
Ingredienser
16 wonton eller dumplingsdeg
150 g färsk laxfilé
½ msk sesamolja
1 msk fisksås
1 tsk limejuice
½-1 röd chilifrukt
Svartpeppar
Färsk koriander
Dippsås
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 krm sesamolja
1 tsk sesamfrön
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till dippsåsen och ställ kallt.
Hacka laxen grovt, kärna ur och finhacka chilin och blanda med övriga ingredienser.
- Lägg ut degplattorna och lägg ca 1½ tsk fyllning mitt på degen. Fukta kanterna med lite vatten och vik över degen så att det blir en halvmåne. Tryck till kanterna ordentligt så att inte fyllningen far ut.
- Hetta upp oljan till 160 grader. Fritera ett par dumplings åt gången, ca 30 sekunder- 1 minut, beroende på storlek. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Servera direkt tillsammans med dippsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)