Friterade lökringar

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Friterade lökringar, andvänds runt om i världen, med olika recept. Detta recept kommer från Mexico, där den är väldigt populär som drinktilltugg, i Italien används de mer som tillbehör till stekt eller grillad kött, i USA har man dem som snacks, jättegoda till ostbricka, med eller utan dipp.

Ingredienser

  • 1-2 stora gul eller rödlök
  • 1½ dl mjöl
  • 1 äggula
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½-2 dl mjölk
  • 2 tsk neutral olja
  • Salt
  • Flotyrolja
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skiva den i fina ringar ca 3-5 mm, sära på ringarna, lägg ringarna i iskallt vatten i ca 30 min.
    2. Under tiden, blanda mjöl med bakpulver, vispa äggulan med mjölken och lägg i 2 tsk med olja, blanda nu i mjölblandningen lite i taget, tills det blir en tjock slät smet. Låt vila ca 30 min.
    3. När smeten har vilat, kan man blanda i t ex paprikapulver, örter, finhackad persilja, eller lite chili.
    4. Tag upp lökringarna från vattnet och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg dem i smeten och blanda försiktigt så att ringarna inte går sönder.
    5. Fritera några ringar i gången. Ta upp den när de har fått fin färg, låt dem droppa av på hushållspapper.
    6. Klara att avnjutas, även kalla är de goda.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    monfo 8 februari 2009

    De blev mycket goda!

    lena4 5 januari 2010

    Äntligen har jag testat dessa, och det va på tiden. De va jättegoda och enkla att göra. Har ätit en gång på Max med de va inte så här goda. Kommer jag att göra fler gånger. En femma i betyg.

    inifus 9 januari 2010

    jag suger nog på sånt här, men jag följde beskrivning och recpet till punkt och pricka, men smeten blev för lös, hade i lite extra mjöl, men ändå blev ringarna inge bra och de fastnade hårt i fritöskorgen.

    Ponchow 14 mars 2010

    Inifus: Det framgår inte av receptet men det är viktigt att man har äggblandning och mjölblandning i separata kärl. Man måste doppa ringarna först i äggblandning sedan i mjölblandning. Om hela smeten är i ett kärl blir det lätt för kletigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben