Mozzarellan är en mild italiensk ost som görs av buffel- eller komjölk. Konsistensen är lite seg och osten passar mycket bra som fyllning i dessa knaprigt friterade bollar.
Ingredienser
125 g mozzarella
2 dl riven, färsk parmesanost
1 msk Maizena
2 krm salt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
2 äggvitor
Till friteringen
Ca 5 dl matolja
Instruktioner
Låt mozzarellan rinna av. Skär den i 20 kuber. Blanda parmesanost, maizena, salt och peppar i en skål.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner ostblandningen i äggvitan.
Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180 grader. Kontrollera med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd. Brödbiten ska bli knaprig och gyllenbrun på 1 minut.
Klicka ut 20 teskedsstora bollar på en plåt. Tryck i en bit mozzarella i varje boll. Lägg ner bollarna i den heta oljan. Fritera 4-5 bollar per omgång, ca 1 minut.
Ta ut bollarna med en hålslev. Låt dem rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.
Mycket goda och lättgjorda bollar. Vi serverade dom som tilltugg till ett glas bubbel. Det blev succé!