Friterade räkbollar med thaisås

Serverar: 4 portioner

Friterade räkbollar med thaisås

Ingredienser

  • 250 g oskalade räkor, tinade
  • 1 tsk vitt vin
  • eller 1 tsk vatten med 2 droppar citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 2 äggvitor
  • 4 tsk maizena
  • 4 dl neutral olja, typ majs eller jordnöt
  • thaisås
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 2 msk Sweet chili
  • ev. lite finhackad färsk chili och koriander
  • Instruktioner

    Blanda crème fraiche och sweet chili. Smaksätt med chili och koriander och ställ kallt till servering. Klappa räkorna helt torra. Hacka dem mycket fint eller kör dem i matberedare till färs. Smaka av med vin, salt och peppar. Rör ned äggvitor och maizena och rör färsen smidig. Hetta upp oljan i en stekpanna eller kastrull. Forma små bollar av färsen och släpp ned dem ett par åt gången. Fritera dem gyllenbruna. Servera med thaisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missvanilla 15 april 2009

    Gjorde de här bollarna när vi lagade thaimat.Jag lovar de försvann i ett nafs. Sonen och maken älskade dem!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben