Friterade riskroketter

Serverar: 4 portioner

Lite pilliga att göra men det är värt besväret. Goda som snacks, och kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 6 dl kokt jasminris
  • 2 dl finriven emmenthalerost
  • 1/2 dl färsk basilika, finhackad
  • 1 tsk färsk chili, finhackad
  • Panering
  • 2 ägg uppvispade
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • Fritering
  • 6 dl neutral olja
  • Instruktioner

    1. Rör ner ägg, majsstärkelse och salt i jasminriset och blanda väl. Blanda osten med basilika och chili. Rulla i hop ostmassan till ca 16 små bollar. Lägg en klick ris i handen och tryck ut till en platta. Lägg en ostboll i mitten och knyt försiktigt handen så att riset omsluter osten. Rulla till en jämn boll.
    2. Panering: Fördela ägg i en skål, vetemjöl i en annan och sesamfrön blandat med ströbröd i en tredje. Rulla risbollarna först i ägget, sen i vetemjölet, ägget igen och slutligen ströbrödsblandningen. Hit kan du förbereda dagen innan.
    3. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera några bollar åt gången ca 4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben