Frittata med kyckling, bacon och rödlök

Perfekt som lunch eller förrätt, eller till vickning.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 125 g finskuren bacon
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 125-150 g kokt eller grillat kycklingkött
  • 6 ägg
  • 1.25 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 1 msk av oljan i en stekpanna. Fräs bacon och lök gyllene i 5 minuter. Tillsätt kycklingkött och stek tills det är rykande varmt.
    2. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke. Häll i resten av oljan i stekpannan och häll därefter i gräddmjölken.
    3. Stek tills undersidan är gyllene, sätt då in frittatan under het ugnsgrill 225 grader tills den är gyllene. Skär i tårtbitar och server genast gärna med en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben