Johanna Westman har själv uppfunnit de goda,
små valnötskrokarna doppade i socker.
Ingredienser
125 g smör
1 dl strösocker
1 äggula
60 g valnötter, malda
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Instruktioner
1.) Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggulan, nötterna och mjölet
blandat med bakpulvret.
2.) Rulla ut degen till smala längder.
Skär ca 8 cm långa bitar.
Böj bitarna i hästskoform och
lägg på smörpapper. Grädda i ca
6 minuter, 225grader.
.) låt svalna lite på plåten.
Lossa försiktigt- de är väldigt sköra!
Doppa ovansidan i sockerblandningen.
Lite pilliga och ömtåliga
att baka ut och dekorera men
sedan.. bittersöt valnöts-
smak i segfrasig konsis-
tens. Väldigt beroendefram-
kallande.