Fröken Westmans Valnötskrokar

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Johanna Westman har själv uppfunnit de goda, små valnötskrokarna doppade i socker.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 60 g valnötter, malda
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • Instruktioner

    1. 1.) Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulan, nötterna och mjölet blandat med bakpulvret. 2.) Rulla ut degen till smala längder. Skär ca 8 cm långa bitar. Böj bitarna i hästskoform och lägg på smörpapper. Grädda i ca 6 minuter, 225grader. .) låt svalna lite på plåten. Lossa försiktigt- de är väldigt sköra! Doppa ovansidan i sockerblandningen.
    2. Lite pilliga och ömtåliga att baka ut och dekorera men sedan.. bittersöt valnöts- smak i segfrasig konsis- tens. Väldigt beroendefram- kallande.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben