Frostig björnbärsmaräng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Fruktansvärt god efterrätt, har fått den av min granne.

Ingredienser

  • 450 g osockrade djupfrysta björnbär
  • 2 dl socker
  • 3 msk vatten
  • 3 äggvitor
  • 2 msk socker
  • 4 tsk likör
  • Instruktioner

    1. grill i ugnen: 300 grader eller 250, beror på om du har ugn där det står grilltid eller också använder man högsta graden man har på ugnen.
    2. Blanda socker o vatten i en kastrull och koka sockervattnet tills sockret löst sig.
    3. Låt sedan svalna. Vispa äggvitorna nästan helt hårda. Häll försiktigt sockerlagen i äggvitan och vispa marängen vidare tills den är helt sval.
    4. Lägg de tinade bären i en ugnsäker form eller i postionsskålar. Lägg på marängen med sked. Strö över socker och droppa på likör.
    5. Sätt formen under grillen i ugnen och grilla tills marängen fått fin färg. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben